5 Aralık 2011 Pazartesi

CUMARTESİ'DEN DETAYLAR VE TARİFLER

 Merhaba,
 Bol güneşli bir haftaya başladık bugün. Pazartesi olduğunu ve iki günlük tatilin ardından işe gitmek zorunda olduğumuzu saymazsak  güneşin etkisiyle  sıcacık ve pozitif bir gün...
Ama ben haftasonunun etkisiyle olacak çok zor uyandım bu sabah. Ne de olsa yorucu bir hafta sonu geçirdik eşimle birlikte.
Cumartesi günü misafir ağırladığımı önceki yazımda anlatmıştım. Ama resimleri eklemek telefonumun şarjı bittiğinden mümkün olmamıştı. Bugün ulaştım sonunda resimlerime. Bütün hafta sonunu telefonsuz geçirince  bir daha şarj aletini işyerinde unutmamam gerektiği de kulağıma küpe oldu.



Kurduğumuz masanın resimlerini henüz misafirlerimiz gelmeden çektiğim için masamızda tabaklar ve bardaklar boş maalesef. Keşke tabaklar dolu ve annelerimiz babalarımız masadayken de birkaç poz resim çekseymişiz diye sonradan hayıflansam da boş tabakları al, yemekleri servis yap falan derken inanın aklıma resim çekmek gelmedi:) Oysa çok güzel bir hatıra olurdu... Bir daha ki sefere artık.

Ispanaklı Börek


Gelelim tariflerimize :) Masanın köşesinde bulunan ıspanaklı böreğimizi yapmak çok kolay oldu. Önceden yıkayıp, haşlayıp buzluğa attığım ıspanaklarımız zaten hazırdı. Bir tek akşamdan buzluktan çıkardım, buzu çözünsün diye. Önce ince kıyılmış soğanlarımı kavurdum sonra da yine ince kıyılmış ıspanakları ekleyip kavurmaya devam ettim. Baharatlarını ve tuzunu da ekledikten sonra iç harcımız hazır oldu. Yufkalarımızı tek tek yağladıktan sonra harcı içine paylaştırdım, biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpip herbirini rulo şeklinde sarıp tepsiye dizdim. Üzerine de bir kase içine hazırladığım yumurta, yoğurt ve yağ karışımından sürüp fırına verdim. Nar gibi kızarınca da fırından çıkardım.  Afiyetle yedik:)

Kırmızı Biberli Patlıcan Salatası


Bir diğer tarifim de kırmızı biberli patlıcan salatası. aslında çok kolay gibi görünüyor ama, önceden yaptığım kış hazırlığım olmasa biraz daha uğraştırıcı olabilirdi. Közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcan ve biberleri kaynatıp, kaynakken kavanozlara doldurmuş ve üzerindeki boşluğu zeytinyağı ile tamamlayıp kapakları sıkıca kapatmıştım. Kaynakken kapattığınızda vakum olmasını sağlıyor. Neyse ben hazırladığım konservelerden birini açtım, üzerine yoğurt, birkaç diş ezilmiş sarımsak, ceviz ve biraz zeytinyağı ekleyip karıştırdım. Çok güzel oldu:))
 Yemeklerimin lezzeti güzel hoş ama burdan fotoğraflara bakınca bir eksiğim olduğunu görüyorum ben. Böyle biraz da servis yaparken süslemeye özen göstersem, böyle biraz daha gösterişli olsa yemeklerim hiç fena olamayacak sanırım:))




2 yorum:

  1. sofran çok güzel görünüyor, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...