9 Aralık 2011 Cuma

NE PİŞİRELİM? "LAHANA DOLMASI"



Üstüste böyle lahanalı tarifler veriyorum. Geçmişinde hiç lahana ve lahanalı yemek yememiş bir insan için aslında hiç normal değil bu yaptığım biliyorum ancak bunun önemli nedenleri var. Bunlardan ilki içerdiği antioksidanlar sayesinde lahananın çok faydalı olması, diğeri lahananın tadının hiç de düşündüğüm kadar kötü olmayışı ve diğer bir neden ise aldığım lahananın biraz büyük oluşundan dolayı birden çok çeşit yemek yapabilmem:) (bu arada hala biraz lahanam kaldı, onunla da lahana turşusu kurmayı düşünüyorum, yaparsam onu da yazarım:)
Lahana dolması yapmak biraz zahmetli ama belki yapmak isteyen olursa diye ben yine de nasıl yaptığımı yazayım:

Önce lahana yapraklarını haşladım ve soğumaya bıraktm. ayrı bir kapta ince kıydığım soğanlara kıymayı, ince doğranmış domates, salça, biraz sumak, karabiber, kimyon, nane , tuz ve 1 bardak kadar pirinç ekleyip iyice karıştırdım. Lahana yapraklarını içine hazırladığım harcı koyarak sardım ve tencereye yerleştirdim. Üzerine bir tabak kapattım (Dolmalar pişerken dağılmasın diye).  Biraz yağ gezdirip ve üzerine çıkıcak kadar su ilave ederek bir limon suyunu da ekliyoruz. Pişince de afiyetle yiyoruz:)

Lahana Dolması


Bu arada tabakta dolmaların yanında gördüğünüz yoğurdu da ben mayaladım, bunu da söylemeden edemicem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...