11 Aralık 2011 Pazar

NE PİŞİRSEK? " CEVİZLİ TAHİNLİ ÇÖREK"


Bugün misafirlerimiz vardı. Annem ve kuzenim geldiler. Eşim de arkadaşıyla buluşmaya gidince kız kıza oturup sohbet ettik biz de:) Kuzenimin sayfamdan haberi yokmuş ona sitemi gezdirdim, beraber okuduk yazılarımı tekrar:)) bana çok hoş bir öneride bulundu. Astrolojiye merakı olan kuzenim bana astroloji ve burçlar hakkında yazı yazabileceğini söyledi. Açıkçası yazılarını merakla bekliyorum...  Daha sonra yemek yedik ve çay içtik... Çayın yanında nefis tahinli ve cevizli çöreklerimden vardı...

Nasıl yaptın? diye sorarsanız anlatması biraz zor işte. Çünkü benim tariflerimde hiç ölçü yok. Şu kadar süt, şu kadar un koydum diyemiyorum. Ama yine de biraz anlatayım. Bir bardak kadar süt (ılık olacak), biraz maya, biraz yağ , tuz, birazcık şeker (mayalanmayı kolaylaştırır) ve alabildiği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Biraz mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru  açabildiğimiz kadar açıp üzerine tahin sürüyor ve cevizi de serperek rulo şeklinde sarıyoruz ve dilim dilim kesip tepsimize yerleştiriyoruz. Biraz da tepsi de bekleterek mayalıyoruz. Fırına verip pişiriyor ve sonra da bizim gibi sohbet ve çay eşliğinde afiyetle yiyoruz:)))

Cevizli Tahinli Çörek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...