9 Ocak 2012 Pazartesi

NE PİŞİRELİM? " Kivi-Muz Reçeli"

Annemin yaz aylarında bir kışlık telaşı olur. En güzel kokulu meyvelerden reçel yapmak, turşu kurmak, salça  ve tarhana yapmak gibi işlerle uğraşır zamanı geldiğinde. Ben en çok çilek reçelini severim. Ne güzel, mis kokulu bir meyvedir çilek değil mi? Yemek için çok kısa bir zamanı olur yaz aylarında, sonra bitiverir ve kalkar pazarcı tezgahlarından. Kışın da bu mis kokuyu duyabilmenin en güzel yolu reçel yapmak olsa gerek o zaman:) Benim buzdolabımda var şu anda neyse ki:) sağolsun annem yapmıştı...


Ben de ilk reçel deneyimimi yaşadım geçen hafta sonu. Başlıktan da anlayacağınız gibi kivi ve muz reçeli yaptım. Kesinlikle önceden planladığım bir şey değildi. Eşimle televizyonda çok beğenerek izlediğimiz bir program var. İsmi "Sıradışı Mekanlar". Dekorasyon ve iç mimari üzerine bir program. Programda Paris'te bir oteli gösteriyordu. Çok şık, çok güzel dekore edilmiş bir otel... Otelin ikramları arasında ev yapımı rengarenk reçeller vardı. En çok dikkatimi çeken de kivi-muz reçeli oldu. Baktım evde muz ve kivi var. Neden olmasın dedim kendi kendime ve hemen başladım.

Nasıl mı yaptım:)

8 tane muz, 2 tane kivi, 1,5 su bardağı şeker, 1 çubuk tarçın, 1 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon kullandım.




Önce muzları ve kivileri kabularını soyarak, küçük küçük doğradım ve bir tencereye koyarak, 1,5 bardak toz şeker ve bir çubuk tarçını da ekleyerek. 1 saat beklemeye bıraktım. Meyveler şekeri sulandılar bir güzel:) Daha sonra 1 bardak suyu ekleyerek yarım saat kadar arada karıştırarak kaynattım. Altını kapatmadan önce limon suyunu ekledim. Bir taşım daha kaynatıp altını kapattım. Daha sonra da kavonazlara doldurdum sıcakken. Bu hafta sonu kahvaltıda denedik.. Ben çok beğendim. Siz de denemeye ne dersiniz?










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...