21 Ocak 2012 Cumartesi

NE PİŞİRELİM? "Pazı Sarma"

Bu hafta sayfamı maalesef biraz ihmal ettim. Ama söz telfi edicem:) Şöyle bir baktım ve gördüm ki ben uzun süredir yemek tarifi paylaşmamışım sizlerle. Sakın buradan mutfaktan uzak kaldığım gibi bir anlam çıkmasın. yemek yemeyi oldukça seven bir aile olduğumuzdan böyle bir şey mümkün olamaz zaten.



Eminim sizler de benim gibi haftanın bir günü kurulan semt pazarına gidip, taze meyve ve sebzelerden alıyorsunuzdur eviniz için. Bizim pazarımız perşembe günleri. Ben her perşembe akşamı iş çıkışı eve giderken mutlaka uğruyorum pazara. Bu aralar tezgahlarda bolca miktarda pazı  görüyordum. En sonunda dayanamadım aldım ve sonuç olarak harika bir yemek "pazı sarması" ...

Hemen nasıl yaptığımı anlatayım. Önce yapraklarımızı bir güzel yıkıyoruz. Sonra da haşlıyoruz. Burda annemden öğrendiğim bir püf noktası devreye giriyor. Kaynar sudan aldığımız yaprakları hemen soğuk suya atıyoruz. Neden mi? Kararmasın, rengi yeşil kalsın diye:)




Daha sonra hemen harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Hacımızda neler var? Kıyma, kuru soğan, pirinç, nane, karabiber, kimyon, tuz ve biraz sıvı yağ. Miktarını kendiniz pazı yapraklarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hepsini karştırıyoruz.

Yaprakları sararken şekli size kalmış. Yaprakları ortadan ikiye bölüp, damarlı kısmını ayırdıktan sonra parçaları ister normal sarma gibi isterseniz de muska şeklinde sarabilirsiniz. Ben bilindik sarma şeklinde yaptım.

Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine bir tabak kapatıp, suyunu ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun:)




2 yorum:

  1. Harika görünüyor sarmanın her türlüsüne bayılırım ama bunu hiç denememiştimmm.. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim:) beğenmenize sevindim.

    YanıtlaSil

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...