14 Şubat 2012 Salı

Ne Pişirelim: Arnavut Ciğeri


Herkes ciğer sevmez aslında. Çok tercih edilen bir yemek olmasa da ben çocukluğumdan beri çok sevmişimdir. Annem de harika pişirirdi ciğeri. Daha doğrusu harika arnavut ciğeri yapar:) Evlendikten sonra eşimin de ciğeri benim kadar çok sevmesi büyük bir sanş olsa gerek:) Bu sayede rahatça pişirebiliyorum ve severek de yiyoruz.

 Dün akşam da yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu. Ciğer de tazeymiş, afiyetle yedik.
Hemen nasıl yaptığımı anlatayım. Aslında o kadar kolay ki yapması, çok da anlatılacak birşey yok:)
Zarı ayırılmış ve doğranmış olarak hazır aldığımız ciğeri önce bir güzel yıkayıp süzdükten sonra una bulayıp kızgın zeytinyağına atıp  kızartıyoruz. Püf noktası kızgın yağa atmak ve zeytinyağı kullanmak:) Böylece dışı hemen pişiyor, içi yumuşacık kalıyor. Zeytinyağı da mis gibi kokuyor.. Ben yanına pilav yaptım. Ama en çok patates kızartması yakışıyor:) Birde sumağa bulanmış söğüş soğan:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...