27 Nisan 2012 Cuma

Çok Değişik Oldu: Pırasalı Mısırunlu Turta


Aslında yapmaya başlarken bu kadar lezzetli olacağını hiç tahmin etmemiştim. Ama içinde pırasa olan bir yemek ancak bu kadar güzel olabilir. Çok beğenerek yedik eşimle beraber. Mısır unu ve pırasa kesinlikle birbirine çok yakışıyormuş. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.


Yapmak isterseniz hemen nasıl yaptığımı anlatayım: 

Pırasalı Mısır Unlu Turta

Malzemeler:

Hamuru için:
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında )
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 bardak mısır unu
yarım bardak kadar un

İç Malzemesi:
1kg kadar pırasa
1 baş soğan
zeyinyağı
salça

Önce soğanı incecik doğrayıp zeytinyağı ve salça ile kavuruyoruz. Sonra pırasaları yıkayıp ayıklayıp incecik kıydıktan sonra soğanlarımıza ilave edip pişmeye bırakıyoruz. İç malzememiz hazır oluyor:)

Hamuru için de tüm malzemeleri birleştirip yoğuruyoruz. Un miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Hamuru ikiye bölüp parçalardan birini yağladığımız borcama döşüyoruz. Üzerine malzememizi serip ikinci parça hamurumuzu da üzerine döşüyoruz. Sonra doğru fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sıcakken de soğuyunca da tadı nefis. Hamur insanın ağzında dağılıyor:)



Bu arada ismini turta dedim ama hamuru turta hamuru gibi olduğu için. 

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. ÇOKK HOŞ VE FARKLI BİR LEZZET OLMUŞ BU:)
    ELLERİNE SAĞLIKK CANIM..
    ALDIM Bİ DİLİMCİK..
    HAYIRLI CUMALAR..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim:) beğenmenize çok sevindim:)) size de hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...