11 Nisan 2012 Çarşamba

Nefiss Nefiss: Elmalı Tart


Resmi görünce diyeceksiniz ki: O dilim nereye gitti:) Valla soğur soğumaz fotoğrafını çekmeyi unutup kesip yedik eşimle. Ama çok güzel koktu anlatamam:) Bir o kadar da lezzetli ve yapımı da çok kolay. Bu sefer biraz beklenmedik birşey yapacağım ve tam ölçü vereceğim. ama sadece hamuru için:) Hemen malzemelerimi saymaya başlayayım. Belki bir an önce yapmak isteyenleriniz vardır:)

 Önce İç harcını hazırlayalım. 5 tane kadar elmanın kabuklarını soyup, temizleyip rendeliyoruz. sonra bir tavaya alıp, 1 bardak kadar şeker ekleyerek pişiriyoruz. Pişmesine yakın tarçın ve 1 çay bardağı kadar iri çekilmiş ceviz ekliyoruz. Harcımız soğurken hamurumuzu hazırlayabiliriz.

SABLE HAMURU

Malzemeler:

1 bütün yumurta
1 yumurtanın sarısı
125 gr margarin (ben tereyağı kullandım)
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un (biraz daha ekleyebilirsiniz)

Tüm malzemeleri birleştirip hamurumuzu yoğuruyoruz. Tart kalıbına veya yoksa benim gibi borcama hamurumuzu döşüyoruz. Yalnız büyükçe bir parça (yumurtadan az büyük) ayırıp buzluğa koyuyoruz. yarım saat kadar beklerse iyi olur. Hazırladığımız harcı borcamdaki hamurun üzerine yayıyoruz. Harcın üzerine de buzlukta beklettiğimiz hamuru rendelerek fırına veriyoruz. Üzerine rendelediğimiz hamurlar hafifi pembeleştiğinde fırından alabiliriz. Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. abaş geldiğimde ben de istiorum bundan ona göre:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim yapmaz mıyım:) sen gel hele bi...

      Sil

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...