21 Temmuz 2012 Cumartesi

Ramazanın İlk Günü Özel Olsun Dedim: Mantı Yaptım



Bu sene de Ramazan Ayı geldi çattı. Sıcak ve uzun günlerde oruç tutmak epey zorlayacak gibi görünse de çoğumuz elinden geleni yapacak. Ben de hazır evdeyken ilk güne özel bir sofra kurayım istedim. Oruçluyken insanın canı herşey ister genelde ama benim canım en çok mantı istedi. Hem eşim de çok sever dedim, üşenmedim yaptım.

Nasıl yaptım derseniz. Önce hamurunu yumurta, un, tuz ve biraz ılık su ile yoğurdum. Baya sert bir hamur oluyor.

İçi  için ise: kıyma , büyük bir soğan, maydanoz, karabiber, tuz.

Şimdi mantı yapıyorum diyince öyle kocaman yufka açabiliyorum gibi de anlaşılmasın yani:) henüz o kadar becerikli olamadım. Ama yaklaşık 30 cm çapında açabiliyorum. Zaten daha büyüğü de iyi olmuyor. Kesip içini doldurup kapatıncaya kadar hamur yumuşayıp yapışıyor. O yüzden küçük yufkalar açmanızı ben özellikle tavsiye ederim:)

Akşam iftar vaktine yakın mantılarımı haşladım, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun da üzerine naneli, biberli ve azıcık salçalı kızdırılmış tereyağını döktüm. En çok yağı döktüğümde çıkan foşşş sesisi seviyorum:))

Ohhh misss. Afiyewtle yedik valla. nefistiii.



4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,biz bir kere eşimle yapalım dedik,uzun sürdü ve çok kalın oldu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) ama ne yalan söyliyim uzun sürdü baya. Benim de pek ince yapabildiğim söylenemez ama fena olmadı yine de:) tekrar teşekkürler:)

      Sil
  2. Cok lezzetli gozukuyor! ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...