4 Mart 2013 Pazartesi

Sakızlı Muhallebi Sevenleer!!




Offf nasıl da güzel de koktu yaparken. Bu aralar tatlı isteğimi bastıramıyorum. Hatta öyle ki gece rüyalarıma giriyor, çeşit çeşit kurabiyeler, süslü cupcakeler, browni, çikolatalı pasta.....falan saymakla bitmeyecek. Ama yemeğe gelince daha hafif şeyler yemek hem vicdanımı rahatlatıyor, hem de tatlı isteğimi bastırmaya yeterli geliyor. Sütlü tatlılar bunun için birebir sanırım.

Ne yapsam diye düşünürken, buzdolabında yazın çeşmeden aldığıım damla sakızları gözüme çarptı. Tamam dedim. Damla sakızlı muhallebi ideal. Üstelik eşim de çok seviyor:)) Veee başladım karıştıra karıştıra kaynatmaya malzemelerimi:) Neler mi var içinde. Hemen yazayım:

1 lt süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3,5 çorba kaşığı toz şeker
ve birkaç damla sakızı tanesi

Bu miktarı kendim göz kararı yapmıştım. Planıma göre katı olursa süt ekleyecektim, yok çok sulu olursa da nişastayı sulandırıp ilava edecektim:)) Neyse tam kıvamında oldu, hiç oynama yapmak zorunda kalmadım:)

Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alıp, mikserle 2 dak kadar çırptım. Daha yoğun ve tam sakız kıvamlı olmasını sağlıyor:) Birde kaselere dökerken evde burçak bisküvi vardı, 2 şer tane ufalayıp altına koydum. Kalorisi biraz arttsın diye:)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...