4 Kasım 2013 Pazartesi

Reçelli Yoğurt Tatlısı

a


Aslında adını tam olarak ne koymak gerekirdi bilemiyorum zira bir nevi taklit cheesecake dir kendisi:) Yani cheesecake 'in labne yerine yoğurt ile yapılanı diyebiliriz. Ama inanın lezzeti çok farklı değil. Hiç cheesecake yapmamıştım ama tarifi okuduğum blogda  yapılmasının daha kolay olduğunu yazıyordu.

Fazla uzatmadan hemen tarifini yazayım isterseniz.

Malzemeler:
2 paket burçak bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su  bardağı fındık
Üst malzeme:
800 gr süzme yoğurt (ben süzme yoğurdu kendim yaptım.)
200 gr şeker (1 su bardağı)
3 yumurta
1 paket vanilyalı puding
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı irmik

Önce taban için bisküvileri un haline getirip erimiş tereyağı ve çekilmiş fındıkları ekleyip karıştırdıktan sonra kelepçeli kabın tabanına döşüyoruz.

Daha sonra üstü için süzme yoğurdu iyice çırpıyoruz. Yumurtaları ve şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından diğer kuru malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Tabanın üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu arada yoğurdu kendi mayaladığım yoğurdu tülbent üzerinde bekleterek süzme yoğurt yaptığımı da belirtmeden edemicem.

Birde asıl tarifte şöyle bir not vardı: hazır vanilyalı puding karışımı yerine 2 kaşık un ve 2 kaşık nişasta kullanabirsiniz. Ben iki türlü de denedim. Kesinlikle vanilyalı puding karışımı kullanmanızı tavsiye ederim. Daha lezzetli oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...