30 Mayıs 2013 Perşembe

İkinci Küçük Gemi



İkinci küçük gemi de ortaya çıktı. Bu da en az diğeri kadar şirin oldu:) Sonuçta ortaya nasıl birşey çıkacak ben de çok merak ediyorum..

Bu arada bu sefer de el işine kafayı takmış gibi görünüyorum değil mi? Ama en kısa zamanda cep telefonumda biriken güzellik ve moda üzerine mesajları da paylaşmak istiyorum..


27 Mayıs 2013 Pazartesi

KÜÇÜK GEMİ




 Dikkat ettim de uzun zamandır yazmadığım gibi, son yazılarımda hep tarifler vermişim. Boğazıma biraz fazla düşkündüm zaten son zamanlarda. Ama baktım bu düşkünlük bana kilolar olarak geri dönmeye başlıyor, kalorili tatlılar, pastalar faslına ara vermeye karar verdim.

Mutfak işlerine ara verince kanaviçe işlerine güzel bir keskin dönüş yaptım. Yarım işlerim şöyle bir kenarda bekleyedursun ben hafta sonu bu küçük gemiyi işledim. Çok ama çok şirin oldu. Hemen de paylaşmalıyım dedim.

Bu arada hemen biter bitmez resimleyip paylaşmak istedim o yüzden de ütüleme fırsatım olmadı. Hoş karşılayacağınızı umut ediyorum. Zaten son şekli ütülenmiş olacak. Şimdi sıra diğer gemiciklerde...
En son olarak da bu gemiciklere küçük bir gemici lazım:))


25 Nisan 2013 Perşembe

Kuru Meyveli Kek


Aslında kek hepimizin dar zamanda sığındığı en kolay ve pratik yiyeceklerden biri. Ama herkesin kendine özgü bir kek tarifi vardır. Ben de o yüzden kendi tarifimi sizlerle paylaşayım istedim. Doğruyu söylemek gerekirse son zamanlarda daha da bir lezzetli olmaya başladı keklerim:) Bu arada kekimde çok az yağ olduğunu da belirtmek isterim. Hatta ben tarifte yazandan daha bile az yağ koyuyorum.

Malzemeler:

1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
2/3 su bardağı süt
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
kuru meyveler
2,5 su bardağı un

Önce yumurta ve şekeri birlikte çırpıp iyice köpürtüyoruz. Bir su bardağını üçte ikisi süt ve üzeri yağ ile tamalayarak dolduruyoruz ve çırpılmış karışıma ekliyoruz. Sonra vanilya, limon kabuğu rendesi ilave ediyoruz. Son olarak da yıkayıp süzdüğümüz kuru meyveleri (bizim evde kayısı, incir ve üzüm vardı) unla iyice karıştırarak, kabartma tozu ile ile birlikte ekliyoruz.

Meyveli kek yaparken meyvelerin ilave edilmeden önce una bulanması onların birbirine yapışıp dibe çökmesini engelliyor. Bu da böyle küçük bir püf noktası:))




16 Nisan 2013 Salı

Kentsel dönüşüm için lisanslı kurumları tercih edin





Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye’nin her yerinde pek çok firma faaliyet göstermeye başladı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6306 sayılı Kentsel dönüşüm kanunu Kapsamında Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti için firmalara lisans veriyor. Kentsel dönüşüm yasasından yararlanmak istiyorsanız mutlaka Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bu lisanlı firmalara başvurarak binanızın deprem risk raporunu almalısınız. Bakanlıkça yetkilendirilmemiş kurumlara başvurmanız halinde, Deprem Risk Raporunuz, Bakanlık tarafından onaylanmayacaktır. Başvurmuş olduğunuz kurumun T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanlı olduğunu teyit edebilmeniz için Bakanlığın web sitesinden yararlanabilirsiniz.

Bakanlık lisanslı kuruluşun yapacağı teknik inceleme ve araştırma sonucunda deprem Risk Raporunuz hazırlanacaktır. Binanızın yeniden inşaatı ve güçlendirilmesi için Bakanlık ile anlaşma sağlayan bankalara kentsel dönüşüm kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutunu yenilemek isteyen mülk sahipleri bankalardan kullanacakları kredilerde bir çok harç (sözleşme, noter harcı, belediye harcı, ruhsat harcı v.b.) masraflarından muaf tutulacaklar. Binasını güçlendirmek için kredi kullanacaklar 50,000,00 TL’e kadar, konut ve iş yerinin yeniden inşa edilmesi için 100,000,00 TL’e kadar bankalardan kredi çekebilecekler. Kredi çekmek istemeyenler için bakanlık ayrıca kira yardımı da yapmakta.


6 Nisan 2013 Cumartesi

Meyveli Tart Yaptım, Ben yaptım:)



Daha önce de yapmıştım meyveli tart ama o zaman hamuru kalıptan sıcakken çıkarmaya çalıştığımdan elimi yakıp, kalıpı düşürmüş ve hamurum kırılmıştı. Bu sefer ki ustalık eserim oldu resmen. Üstelik övünmek gibi olmasın lezzeti de çok güzel olmuş. Ayıptır söylemesi bayılarak yedim desem yeridir.

İsterseniz lafı fazla uzatmadan tarifini vereyim. Tabanı için sable hamuru tarifini kullandım. Bu hamuru özellikle elmalı turta yaparken kullanıyorum. Ona daha çok yakışmasına rağmen, tart için de ideal bir hamur gibi geldi.
Çünkü normalde biraz daha sert olan tart hamuru bana daha az lezzetliymiş gibi geliyor.

Sable Hamuru tarifini daha önce anlatmıştım. Buradan ulaşabilirsiniz.

İçerisindeki krema için:

1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne

Labne ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişmesine yakın vanilya ve labneyi ekleyerek iyice karıştırıyor ve bir taşım kaynatarak altını kapatıyoruz.

Hazırladığım kremayı tartın üzerindeki havuz kısmına yayarak soğumaya bırakıyoruz ve soğuyunca arzu ettiğimiz meyvelerle süslüyoruz.

Bu arada markette gezerken dr quetker'in tart jölesini gördüm. Üzerindeki meyvelerin kararmasını önler düşüncesiyle en üste de ondan üzerindeki yapılışına bakarak hazırlayıp döktüm. Yalnız küçük bir tecrübe edindim: Bir paket çok geliyormuş, birkaç kaşıkla üzeri kaplandı. Paketin yarısını yarım ölçülerle kullanmanız yeterli olacaktır.



21 Mart 2013 Perşembe

Kesik Sütten Lor'a, Lor'dan Pideye





Daha önce belki okumuşsanız  bilirsiniz benim ev yoğurdu düşkünlüğümü. Ben yoğurdumu evde kendim yapıp tüketiyorum uzun zamandır. Yoğurdu mayalarken pastörize ve özellikle kutu sütler kullanmaktan itinayla da kaçınıyorum. Ama her zaman köy sütü bulmak da pek mümkün olmuyor. Geçen gün bizim eve yakın bir yufkacının Kandıra'dan süt getirttiğini öğrendik ve almaya niyetlendik. Ancak ani işimiz çıktığından sütü o gün değil ertesi gün alabildik. Bu  süre içerisinde sütü buzdolabında saklamalarına rağmen süt kaynatırken kesildi.

Ben de ne yaptım kesilen sütü bir güzel süzüp, tuzlayıp lor haline getirdim. İçine taze maydanoz doğradım. Bir de güzel hamur yoğurup lorlu pideler yaptım. Çok güzel oldu.

Belli bir ölçüm yok. 1 yumurtanın beyazı, birkaç kaşık yoğurt, 100 gr kadar tereyağ, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un. Yumurtanın sarısı da üzeri için...

Yukardaki resme bakarsanız pidelerimin bol malzemos olduğunu göreceksiniz. Nitekim lorlar dışarıya taştılar:))



Bu arada resimleri pek özenerek çekemedim bu sefer. Öyle süslü tabaklara koyup, süsleyerek çekmek isterdim ama vaktim olmadı. Bu seferlik idare edin lütfeen:)

14 Mart 2013 Perşembe

Rengarenk Battaniye

Başlığı aslında rengarenk battaniyem bitti diye atmak isterdim ama ne yazık ki hala son bir sıra çerçevesi duruyor. Bir türlü gidip ip alamadım çünkü.


 Yine de paylaşmak istedim. Çok şirin oldu çünkü. Sevgili anneciğimin ellerine sağlık. Ben başladım ama çoğunu o ördü. Bana kalsa bu kadar sabırlı olabilecek miydim bilemiyorum. Ama ortaya güzel şeyler çıktıkça daha bir hevesleniyor sanki insan:)

Hemen belki yapmak isteyen olabilir diye detaya gireyim. Ölçüleri 11*15 kare ve herbir kare de 25 ilmekle başlandı.Örgümüz haroşa. Karelerin etrafı annem tarafından tığla çerçeve yapıldı ve yine annecim tarafından tığla birleştirildi. Yumaklarımın markası Himalaya (tüylenmeyen ip) idi. ancak farklı ve güzel renkler buldukça ne marka bulursam aldım:)) 3,5 numara şişle örüldü.


Bu arada battaniyeyi yapmaya ne zaman başladığımı ve ne kadar sürede tamamlandığını buradan görebilirsiniz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...